marți, 26 august 2008

Toamna vine din Fagaras...


Am fost acolo, unde odata a inceput vara, unde odata a inceput ceva fara de anotimp. am fost in Fagaras, mi-am dorit sa ma trezesc dimineata sus in munti si am reusit. pe cand Bucurestiul era scaldat in fierbanteala ca din cuptor eu deja imi puneam ceva cu maneca lunga, da nu e nimic neobishnuit doar esti la munte, dar atunci a fost, am simtit ca acum poate sa vina toamna...am dormit acolo sus aproape de 2000 de m. poate sa ninga.
De fapt...am mai fost de nenumarate ori pe Transfagarasan. Vara trecuta eram in stare de orice, as fi vrut sa cunosc mm cu mm muntii astia, crestele, pamantul, aerul la ora 2 noaptea la usa cortului. Dar ce folos atat visare, atatea sperante. Ceva ce pare simplu pentru unii nu o sa fie niciodata asa.Din motive ce nu se pot spune...nu aici.
Asa ca, am fost in august si am dormit la cort in Fagaras. Am admirat de asemenea gunoaiele, nu ma pot abtine...in fiecare postare, la fiecare zona o sa am cateva randuri unde o sa pomenesc de vesnicele gunoaie din Romania...nu se mai termina, nu se mai civilizeaza si educa lumea. Dar culmea intamplarii face sa existe si o parte buna de data asta. Surprizatoare!
Pe inserate au aparut si si-au pus cortul aproape de noi 2 ei + 1 ea. Au facut foc...galagiosi si nu pareau genul de oameni de munte.
Daaaaaar, sa nu ne lasam inselati de aparente, ca doar eu stiu, mai bine ca oricine ca aparentele insala. A doua zi de dimineata, ce poate fi mai placut sa vezi Fagarasii cand te trezesti...sa stai intins pe iarba cu cafeluta...(deloc calda...sau alta bautura dupa caz). Am asteptat sa vad ce fac vecinii de cort, speram sa nu mi strice clipele de ...glorie. Intre timp se strica vremea si ei dau semne ca pleaca, si-au strans tot si la sfarsit...au scos saci menajeri...si au strans gunoiul lor...si nu numai au inceput sa stranga ce mai era lasat de la altii. Da, niste tineri care daca i-ai vedea in Bucuresti nu ti-ai fi imaginat asa ceva despre ei. Ma bucur ca mai exista si astfel de oameni ca sa nu fiu rea tot timpul cand ajung la capitolul "in orasul/zona/valea/muntii X erau mai multe gunoaie decat copaci".
Am uitat ceva?Ce? Campingul de la Cumpana? Nu, in nici un caz...pacat. Mi-a fost mila de Vidraru cand am vazut ce i acolo. De ce ajung din ce in ce mai multi aici? Nu sunt impotriva dezvoltarii turismului in Romania, dar nu mi place directia si modul de abordare.
A fost una din peregrinarile verii, a fost momentul unde am simtit toamna, a fost zile pline de amintirii si acum cuvintele au pauze mari...invizibile, printre randuri cine poate sa citeasca in rest... Fata Nesabuita (nu) va recomanda Muntii Fagarasi. Depinde de intentii.

P.s. Ma intristez cand ma gandesc cate NU am vazut in Fagaras.

Pentru A.N.







3 comentarii:

Andrei Ionel spunea...

anunta-ma si pe mine cand mai mergi la vara :P dar la drum, nu la gratar :*

Unknown spunea...

Da...ai surprins in mica ta "aventura"o mica parte din acel colt de rai...Am fost prin acele locuri...la sfirsitul toamnei...inceputul iernii.Sa fii acolo sa te culci seara tirziu toamna ...si dimineata sa fie tot imaculat sclipitor cu un soare " cu dinti"si la orice miscare sa auzi cum scirtiie zapada sub picioare si cum iti trosnesc toate incheieturile...Dupa 3 zile pe peretii masinii (zapada)condensul vaporilor de la respiratia noastra era de un deget.Nu aveam nici o sursa de caldura ...decit votca si o buturuga ce a ars 2 saptamini zi si noapte.Cu toate acestea dimineata gaseam in jurul masinii urmele lupilor care ne mai vizitau noaptea asa de control...sa stim ca le-am incalcat teritoriul si ei stiu asta dar ne mai suportau inca.Sa ramii izolat...fara mincare si apa doua zile...sa nu ai legatura cu civilizatia decit prin radio...sa-ti inghete motorina (sa facut gelatina la -30),sa incerci sa cobori si sa nu poti...atunci sa vezi frumusetea muntelui...Dar dupa ce am reusit sa ne intoarcem...cind ne-am intilnit pentru "detalii"ne aminteam si ne vom aminti mereu cit de frumos a fost.Am mai repetat de multe ori astfel de "peregrinari",au avut fiecare frumusetea lor dar ca acea toamna/iarna nu a fost niciuna.SI DACA NU SUNTETI PREGATITI CU TOT CE TREBUIE PENTRU "MUNTE"(mai ales pt. toamna/iarna) EU CHIAR VA SFATUIESC SA NU INCERCATI ASTFEL DE EXPERIENTE.Frumos de nespus dar si periculos.Neprevazutul da farmecul.

Fata Nesăbuita spunea...

eh...copii ...in primul rand Andrei nu merg la gratar! si da merem..hai:)
Sirghea...nu am putut sa surprind mai mult din motive obiective...e de ajuns. dar imi place ca ai si tu astfel de aventuri...ah si remarca ca nu folosesc ghilimelele;)